Materialval för självhäftande etikettutskrift.

- 2021-04-23-

1. Urval av råvaror
När du väljer råvaror ska du använda självhäftande material av hög kvalitet med kvalificerade fysikaliska och kemiska indikatorer, istället för att använda utgångna eller instabila fysiska och kemiska indikatorer. Även om det senare är lågt i pris, på grund av den instabila kvaliteten på denna typ av material, förbrukar det mycket i olika processer och till och med gör att utrustningen inte kan bearbetas normalt. Samtidigt som man slösar ut råvaror slösar det också bort mycket arbetskraft och materialresurser, vilket resulterar i bearbetningskostnader för färdiga etiketter. Det är inte nödvändigtvis lågt. Vad som är allvarligare är att det kan returneras av kunder eller till och med förlora kunder.

2. Utskrifts- och bearbetningsegenskaper för självhäftande material
- Ytglans och färgkonsistens och densitetens enhetlighet hos ytmaterialet bestämmer enhetligheten för färgabsorberingen av det självhäftande materialet och bestämmer också färgskillnaden för samma sats etikettutskrift. Ytmaterialets beläggningsstyrka avgör om en stor mängd papperspulver kommer att produceras under utskriften, och det är också ett viktigt index som avgör utskriftskvaliteten.

-Enhet och styrka hos tjockleken på bottenpappret och ytmaterialet indikerar att dessa index inte bara är relaterade till utskriftsprestandan, utan också viktiga index som bestämmer stansskärningens enhetlighet, avfallshastigheten och pappers kantbrott.

â ’¢ Materialets planhet eller spolningens likformighet. Oavsett om det är enkelsidiga utskrifter eller rulleutskrifter, bestämmer materialets planhet om papperet kan matas, köras, registreras och tas korrekt under utskriften. För rullmaterialet kommer återspolningsspänningen att spela en viktig roll för planheten hos rullmaterialets ändyta, om det finns limläckage och om det kan registreras korrekt. â £ £ Limmets och silikonoljebeläggningens likformighet och rätt beläggningsmängd påverkar direkt skalningskraften (släppkraften) mellan etiketten och bottenpappret, och skalningskraften påverkar direkt det stansade avfallet och maskinens prestanda. Hastighet och skalningskraft bestämmer också märkningsstatus, det vill säga applikationssituationen. Dessutom kommer mängden lim som appliceras också att påverka limpenetrationen av materialets ändyta. Därför måste du noggrant kontrollera och välja de material som har rätt mängd lim och kisel när du köper självhäftande material.